Flere uheld på MTB?

En klog mand lærte mig engang at én måling er bedre end 10 meninger. Han var nok ude i noget salgsstatistik, men essensen er god nok. Det er selvfølgelig foruroligende at antallet af ulykker fortsat stiger, som DGI skriver i et nyt indlæg. Fakta er jo så også at MTB sporten fortsat er i stor vækst, og at mange lider den vildfarelse, at det bare er spørgsmålet om at købe en fornuftig cykel, en middelmådig hjelm, og lidt andet grej, og så er det ellers afsted, ud over stok og sten, eller rockgarden og rødder. Som jeg oplever det, sker rigtig mange uheld, pga. et øjebliks uopmærksomhed, men desværre sker der også mange fejl, pga. dårlig teknik og især manglende træning/rutine.

IMG_2810

Hvis DU gerne vil blive bedre, og undgå at blive en del af statistikken, så sørg for at blive bedre til teknik. Find nogle at træne med. Optimalt en klub, hvor du kan lære af de andre, og som – hvis du er heldig – også stiller trænere til rådighed. Er du ikke til socialt fnidder og snak, så er der masser af muligheder for kortere eller længere teknikkurser, på aftenkurser, weekendarrangementer og andet godt, og trænerne er alt fra MTB tosser som gerne vil lære fra sig, til eliteudøvere, som supplerer indtægterne lidt ved at lære fra sig. Om du er til det ene eller andet, er op til dig og dit temperament, men hvis du vil undgå at være en byrde for andre og sætte din egen førlighed på spil, så øv dig! Statistikken i DGIs indlæg skriver nok at det er mænd mellem 35-50 år som er hårdest ramt. Det kan meget vel passe, men min erfaring er at det rammere bredere end som så, og alle vil have godt af at træne. Den angivne målgruppe er nok mere eksponeret, da den (vi!) ikke vil stå tilbage for andre, og derfor oftere kaster os ud i noget som vi måske skulle have øvet lidt inden…

Der er masser af tips og tricks at hente på forskellige fora’er på nettet, og jeg bruger selv YouTube en del. Men der hvor jeg selv har flyttet mig mest, er når der er feedback på træningen, uanset om det er en af drengene fra klubben, eller en super instruktør fra DGI. Du kan læse lidt mere om mine tanker omkring det på links:

Få og giv feedback på MTB træningen.

En dag i teknikkens tegn.

Lad være med at gå på kompromis med udstyret som skal redde dig fra skadestuen. Jeg kan kun anbefale en god hjelm, som bliver spændet rigtigt (må ikke sidde og vippe), knæbeskyttere og evt. et rygskjold. Jeg kører altid med de nævnte ting, og har også skrevet lidt om emnerne her:

Test af iXS Flow knæbeskytter

Test af POC Trabec Race MIPS MTB hjelm.

Safety first: Rygbeskytter / skjold.

Så spænd da hjelmen, lyn rygskjoldet på og kom sikkert afsted.

Vi ses på sporet!

/Morten/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s