Test af iXS Flow knæbeskytter

Jeg har siden midten af juli 2016 kørt med knæbeskytter. Nærmere bestemt en iXS Flow, som jeg efter en mere eller mindre videnskabelig forundersøgelse (dvs. Google, tests fra forskellige MTB sites m.m.), valgte at teste til brug for dansk XC MTB m.m. Jeg var fra starten lidt spændt / skeptisk på hvordan det ville være at køre med sådan en fætter. Jeg kan ikke lide at blive pakket for meget ind, især ikke om sommeren, hvor det gælder om at komme af med varmen, ikke holde på den. Jeg bestilte den hos coolmtb.dk, som glimrede ved at have den på lager. Prisen var på DKK 495,- + 29,- i fragt, så det løb i alt op i 524,- gode danske kroner. Servicen var god, og varen blev leveret dagen efter bestilling, så thumbs up herfra til Cool MTB!

Samme dag som de blev leveret, prøvede jeg dem første gang. Det var på en typisk XC tur her i lokalområdet, hvor der køres en del grus og stier, for at komme ned til et spor som ligger ca. 23 km hjemmefra. Sporet er et fint singletrack, som byder på en god variation af gode udfordringer, så der blev vel kørt lidt over 50 km, på en god lun sommeraften tur. Det første man lægger mærke til, når man tager knæbeskyttere på, på en varm sommerdag, er selvfølgelig at de luner. Men når det er sagt, var det også det eneste som jeg bemærkede. De er relativt bløde at køre med, lidt lige som et par løse knæ, dog med den lidt hårdere beskyttende kerne, som jeg ikke følte generede min bevægelsesfrihed. Størrelsen jeg havde købt var M, og i måleskemaet lå jeg lige imellem de to, men jeg tænkte at det var bedre at de sidder til, end at de sidder og kører mod knæet, og det tror jeg var en god beslutning. Første tur var en god oplevelse, og derfor har de fulgt mig siden.

Læs også min test af POC Trabec Race MIPS MTB hjelm.

Det betyder også at de er testet rigtig grundigt. Både på de danske spor, og især også på de lidt mere udfordrerne spor i Harzen. Når man taler sikkerhedsudstyr, ved man jo først om de virker, når man har haft brug for dem, og her kan jeg kun sige at de har reddet mine knæ 2 gange i DK og 1 gang i Harzen. Første gang på et træ i fuld fart i Danmark. Anden gang på et regulært styrt, hvor jeg tog en rod med knæet på vej i mulden. I Harzen var det en stor træstub som var i vejen for min færden, og også her gjorde knæbeskytteren hvad den skulle. Eneste udfordring er at jeg ikke ved hvordan mine knæ havde set ud, hvis jeg ikke havde haft dem på, men jeg er ret sikker på at den med træet i høj fart, og også stubben i Harzen, begge ville have gjort ret ondt. Jeg har ikke haft de store udfordringer med at køre med dem. De er nemme at få til at sidde, og bliver hvor de skal. Jeg har på de længste ture (heldagsture), haft små friktionsmærker på knæene, men det gik hurtigt i sig selv, og jeg tror at det er en naturlig reaktion på langtidspåvirkning, og her er knæene ikke de værste sted at have friktionsmærker….


Så konklusionen er:

Jeg er blevet vant til at køre med dem, og de sidder godt. På de koldere dage erstatter de løse knæ, og giver en god varme og beskyttelse af knæene. De er nemme at få af og på, og i stedet for at have dem i tasken, har jeg dem på hele tiden – ellers kender jeg mig selv godt nok til at vide at jeg først finder dem frem, når det bløder fra det ene knæ. Prisen er fair i forhold til kvaliteten, for selvom de er godt brugte nu, er funktionen stadig i top,  og de holder stadig. De er blevet vasket på 30 grader ved et uheld, da de lå med en bunke beskidt cykeltøj, og det tog de ingen skade af, selv de vist nok ikke står som vaskbare. Så en helt klar anbefaling herfra.

Indlægget er IKKE sponsoreret.

Vi ses på sporet!

/Morten

Ps. hvis du også skal have ryggen dækket, så læs lige mit indlæg om rygskjold også.

 

Her er knæbeskytteren i brug i Harzen

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s