Safety first: Rygbeskytter / skjold.

Efter jeg er begyndt at fokusere mere på teknik, er jeg også blevet mere modig, og kører nogle sektioner væsentligt hurtigere end tidligere. Teknikken gør at jeg er mere sikker på cyklen, men farten og de mere tekniske passager gør til gengæld at det ikke er mindre farligt. Derfor har jeg igennem noget tid opgraderet mit sikkerhedsgrej, og i dag handler det om ryggen.

Da jeg i forvejen har nemt ved at få varmen, og især komme af med den igen, har det med et rygskjold ikke lige været en prioritet. Men jeg har også respekt for at fart og udfordringer i kombination, kan få fatale konsekvenser ved et styrt, så det har trukket min prioritering i den anden retning. Det med at finde det rigtige grej, er jo også noget af det jeg synes er sjovt, men i dette tilfælde landede en mulig løsning, næsten i skødet af mig, da jeg så en film om hvordan man kunne undgå at bruge rygsæk – se filmen herunder:

(indlægget fortsættes under Youtube linket).

Det som tændte mig på denne løsning, er flere ting: Muligheden for opbevaring, muligheden for at isætte en vandblære, god ventilation og at den er nem at få af/på.

Nu har jeg efterhånden brugt den i nogle måneder, og konklusionen er som følger:

Vesten med rygbeskytteren sidder som den skal. Størrelsen er L, hvor jeg normalt bruger M i t-shirts, men størrelse L i det meste cykeltøj. Den fylder ikke mere end at den kan bæres under en loose Jersey, bruger enten POC Flow Jersey eller en kortærmet fra FOX.  Ja, den er mere varm end at køre uden, men jeg har vænnet mig til det, og det er stort set som at køre med Camelbak, hvilket jeg stort set altid gør alligevel. Det betyder også at jeg ikke rigtig har gjort brug af muligheden for at bruge drikkeblære (jeg har haft en 2 liters Camelbak drikkeblære monteret, og det kan sagtens lade sig gøre), og jeg har heller ikke haft brug for lommerne.

Vesten kommer fra firmaet AlpineStars og hedder Paragon Protektor Shirt Modell 2016. Da jeg købte den, kunne jeg ikke finde forhandlere i DK, så den er købt i Tyskland til en pris på 115 EUR + fragt, hvilket betyder små tusind danske kroner, med moms og fragt (130,75 EUR til kurs 7,46 = 975,40 kr. ). Den kan nu købes til en skarp pris hos Cool MTB.

Læs mere under billederne.

Vesten set forfra.
Vesten set forfra.
Bagsiden af vesten.
Bagsiden af vesten.
Vesten under en normal FOX jersey.
Vesten under en normal FOX jersey.

***UPDATE 13.02.2017***

Flere har spurgt til hvordan den fungere efter mange måneders brug. Jeg kan kun sige godt. Den er stadig formstabil, sidder hvor den skal, og jeg bruger den ALTID når jeg er afsted. Den har også reddet mig et par gange, se et eksempel ca. et minut inde i videoen herunder:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s