En dag i teknikkens tegn.

Som nogle af Jer der har læst med i noget tid, allerede har fundet ud af, startede jeg med basisinstruktør kurset sidste efterår. Det var første skud på stammen, i DGIs tilbud til MTB instruktører, og som kan følges op ad et Teknikinstruktør kursus, og et mere dybdegående instruktørkursus. DGI har lavet disse forløb som en 3 trins raket, hvor basiskurset giver adgang til de 2 næste. De skriver selv at teknik kurset er det sidste i rækken, men når man dykker lidt ned i det, kan man sådan set selv vælge, om hvorvidt teknik eller instruktør kommer først. Du kan læse mere om uddannelserne på DGIs website.

For mit vedkommende var det Teknikkurset som blev nr. 2 i rækken. Vi har i min lokale klub, allerede stor gavn af vores basisinstruktørkursus, og er i fuld gang med at starte basisteknik kurser op, så derfor lå Teknikkurset også godt i relation til klubben.

Der er rigtig stor søgning på, og behov for basis og teknikkurser inden for MTB.

I klubben havde vi efterhånden fået øjnene op for, at vi gerne ville kunne tilbyde nye og eksisterende medlemmer en grundlæggende træning i teknik, og derefter gøre tekniktræning til en naturlig del af vores normale træninger, da behovet er der, og det vil give bedre ryttere og mere sikker kørsel på sporene. De første 2 træninger, lavede vi som åbne kurser, med gratis adgang for alle – og med 30 deltagere pr. aften, var det en stor succes, som vi helt sikkert blive ved med at følge op på. Antallet, den søgning vi oplevede og store interesse, får mig frem til dagens emne: Behovet for at uddanne flere og flere instruktører, efterhånden som MTB bliver mere og mere populært. Vi har alle læst ulykkesstatistikkerne, og det er en kedelig udvikling. Mange har desværre den opfattelse, at der blot skal investeres i en MTB, og så er det ellers bare ud i skoven. Med den rette kombination af overmod og dårlig teknik, er det en rigtig farlig cocktail. Så hvis du har modet på det, og kan lide formidling og teknik, så vil jeg anbefale dig at tage på et af DGIs kurser.

Teknikkurset var en super fed oplevelse. Kurset er et heldagskursus, og da jeg var med, blev det holdt i smukke omgivelser i Marselisborg Skoven. Instruktøren Thomas Kofoed, og hans makker denne dag Peter Emil, gjorde en kanon indsats, og vi var 12-13 aspiranter, som var igennem møllen. Thomas har den store force i forhold til lokationen, at han er en af de ildsjæle, der med mere end 3000 frivillige arbejdstimer (det er hvad 1 mand har ydet!), har været med til at bygge det fantastiske spor i Århus, og dermed kender det som sin egen bukselomme. Så ud over teknikken, fik vi også lige en historie eller to, fx om hvor navnet Ymers Mave stammer fra. Thomas & Co, tog udgangspunkt i balance og fodstilling, og byggede derfra ovenpå, lag for lag, med svingteknik, opkørsel, nedkørsel og andet godt. Det fungerede super godt rent indlæringsmæssigt på mig, med denne gode kombination af at se hvordan det gøre, prøve det af, og herefter arbejde to og to med at instruere hinanden, give feedback, sætte fokus og blive bedre hver især. Formidling er en vigtig del, for alle som gerne vil være instruktør, for uanset hvor dygtig du er på MTB’en, så skal du også kunne fortælle det og lære det til andre, hvis det skal fungere – så den del trænes naturligvis også.  Så alt i alt en god og lærerig dag for os alle.

Jeg kan kun anbefale andre at prøve et kursus af i DGI regi, hvis du vil gå instruktørvejen. Hvis din lokale klub er medlem af DGI er det altså nogle ret attraktive priser, og hvis ikke, så prøv da lige at kigge på, om det ikke er nu at foreningen skal organiseres lidt bedre. Hvis du selv vil have lidt basisviden om teknik, så kig om din lokale MTB klub ikke tilbyder noget, eller søg på DGI om de har noget i nærheden, for de laver også åbne teknikkurser for dem som bare vil være lidt bedre som MTB’er.

Vi ses på sporet!

/M.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s