Få og giv feedback på MTB træningen.

En meget overset, og i min verden meget vigtig disciplin, er som de fleste allerede har luret, tekniktræning. Det er her hvor man rykker sig, bliver hurtigere, sikrere og bedre på cyklen. Jeg har selv TONSET med stort T, og ikke tænkt meget på hvordan jeg kom fra A til B, bare det gik hurtigt. Det resulterede i hurtige gennemsnitshastigheder, og super bakke og spurtform. Men til gengæld var min tekniske formåen i bedste fald middelmådig, og meget famlende og usikker. Her er et par velmente og gode råd, til hvordan du og dine træningskammerater kan gøre hinanden og Jer selv, nogle meget store tjenester.

Når man er på sporet med piger og drenge, og alt går i de høje nagler, så prøv engang i mellem at stoppe op. Måske der hvor det naturligt sker, og flere af os enten humper os igennem, eller måske lige frem står af for at trække. Her vil det nemlig give rigtig god mening at tage en af dagens pauser, og bruge den aktivt til at lære af andre, og både give og modtage konstruktiv feedback. Det optimale er selvfølgelig hvis en eller flere  i gruppen har nogenlunde styr på basis, og kan guide de andre. Vis hvordan sektionen kan køres. Prøv at gå den igennem, og tal om hvor den gode linje er. Hvordan man holder flow, hvor man vil køre ind og ud, og hvor fokus er, nemlig ved at kigge frem i sporet, og ikke direkte ned i den store sten, eller på de glatte rødder. Prøv at køre det. Hold fokus. Giv feedback. Motivér og bak op. Det er den suverænt bedste måde at lære på, og gør det måske et par gange i løbet af jeres træning. Aftal evt. efter en gennemkørsel hvor det giver mening at holde fokus, og prøv Jer lidt frem. Det kan godt være at alle ikke er med første gang, men når du har set det nogle gange, opnås efterhånden en tryghed, og en lyst til selv at prøve det – og husk så den FEDE følelse det er, når det lykkes!

Et godt hjælpemiddel kan være en smartphone med fornuftig skærmstørrelse, og mulighed for at optage og vise videosekvenser i slowmotion. Det er her man godt selv kan se at hælene ikke er tunge, og armene er stive som brædder. Brug enten den indbyggede videooptager, ellers kik på nogle af de mere avancerede apps, som fx Hudl Technique.

Er du en af dem som gerne vil tage stafetten og formidle din viden og teknik til andre, så tag et kik på fx DGI’s uddannelser.

God tur på sporet!

/M.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s