Go with Pro? [Test af Five Ten Freerider Pro]

Jeg har som mine trofaste læsere ved, igennem de sidste år kørt med flats og Five Ten sko. Jeg startede med den normale Freerider sko, og den har jeg været glad for, og den har tjent mig godt i mere end to år. Kombinationen af flats og de rigtige sko, har gjort en verden til forskel for mig, i forhold til selvtillid og udvikling af den tekniske side af MTB.

På min tur i Spanien i uge 8, gik det op for mig, at det nok ville være en god idé at prøve en lidt stivere sål, da det var super hårdt for svangen på de lange nedkørsler med den lidt bløde standard version. Så kort efter hjemkomsten fra den tur, bestilte jeg Five Ten Freerider Pro hos Cool MTB.

Første indtryk var at skoen er noget stivere end min gamle model, og bekymringen var straks om den nu blev for stiv. For det er ikke kun sålen som er mere fast. Hele skoen er stivere, og der er en tåværn, som en ekstra beskyttelse af tæerne. Til gengæld er skoen lettere, og uden det dog er det primære, er det altid en god feature. Men mine bekymringer blev nu hurtigt manet til jorden. Pasformen er lidt mere tight, men skoen sidder rigtig godt på min fod. Jeg har også denne gang valgt en størrelse 44, som er et nummer større end mine Ecco sko, og et nummer mindre en mine løbesko. Skoen virker som god kvalitet, dvs syninger og samlinger er solide, sålen sidder hvor den skal og der er ikke sprækker eller andet, som indikerer at der er noget at sætte fingre på. Snørebåndene er lange nok, og af god kvalitet. Alt i alt et godt førstehåndsindtryk.

Jeg har brugt skoene som jeg plejer. De har været mit eneste par fra april til nu, og været på teknisk singletrack, men også på 130 km XC tur. Den stivere sål gør det godt for mig, især på de lange ture, men også når man står meget op, og har flex i fødderne og tunge hæle. Sålen er den klassiske Stealth sål, dog lidt hårdere gummi. Det spiller perfekt med mine Skywalker pedaler, og giver mindst lige så godt greb som de gamle. Den lidt stivere overdel og tå-værnet virker godt, jeg føler mig godt tilpas, også efter en hel dag i skoen.

Så min konklusion er at det har været et godt bytte. Den stive sko gør det godt for min svang, og jeg føler jeg har rigtig god kontakt med pedalerne. De er gode både når det går lige ud og når det er teknisk terræn. Prisen var DKK 999,- hvilket jeg synes er dyrt, men egentlig også rimeligt, når man ser på hvad high-end sko til sporten ellers koster. En klar anbefaling herfra.

Skoen er min 3. Five Ten, jeg har også vinterstøvlen EPS og den gamle Freerider – og er glad for alle 3.

Vi ses på sporet!

/Morten

PS. Denne test er IKKE sponsoret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s