Dakine Hotlaps 5L hoftetaske [TEST]

Jeg har i mange år kørt med rygsæk med drikkeblære på stort set alle ture. Ind i mellem på en kort tur, har jeg da været afsted med bare en dunk, men det sker et sted mellem sjældent og aldrig. Årsagen er at jeg ikke har plads til to dunke, og normalt aldrig kører i stramt tøj, med ryglommer til grejet. Min foretrukne rygsæk til normale ture er en USWE, som med et fantastisk selesystem sidder perfekt, har plads til 2 l drikkeblære og det grej jeg har brug for. Til heldagsture, eller når jeg ellers har brug for meget plads, har jeg en meget store Osprey rygsæk, som har plads til kage til 15 m/k, og hvad man ellers lige har brug for.

Hoftetasker, eller hip packs som vi kalder dem på jysk, vinder større og større indpas, og derfor har jeg selvfølgelig lige været nødsaget til at tjekke, om der er nogen speciel grund til det, og har indkøbt to stk Dakine Hotlaps, i to størrelser, nemlig den ultra kompakte Stealth, og den store 5L, som dagens indlæg handler om.

Tasken fra amerikanske Dakine virker som alt andet fra firmaet som solid kvalitet. Stoffet er kraftigt, lynlåsene solide og alt virker fornuftigt tænkt. Der medfølger en drikkeblære fra HydraPak, som til forveksling ligner dem fra USWE, dvs samme mundstykke, slange, lukkermetode og samlinger. Jeg har valgt en model i Camo farver, og jeg synes at den visuelt er super cool.

Indretningen er simpel. Bagerst finder man et stort rum, hvor blæren på 2 liter skal være. Væk fra ryggen/yderst, er der et stort rum mere, og her skal man have sit grej. I min taske er der følgende:

 • Multi tool (Crankbrothers F15 Syndicate).
 • Lille Gerber multitool (kniv/tang mm).
 • Blackburn pumpe, m/CO2 mulighed.
 • 1 ekstra CO2 patron.
 • Blackburn tubeless repair kit.
 • Kædesamleled.
 • Dækjern.
 • En lille rulle tape.
 • Ekstra kontaktlinser (ja, jeg er halvblind).
 • Nødhjælpstæppe.
 • Lille førstehjælpssæt.
 • Små diodelygter (i overgangsperioden).
 • En müslibar.

Alt ovenstående kan sagtens være i tasken, men så er pladsen også ved at være brugt. Der er dog også tænkt stropper ind, og derfor kan man sætte sine knæbeskyttere fast nemt og bekvemt på siderne, eller fx rulle en vindjakke sammen og sætte fast på stropperne under tasken. Gode detaljer.

Hvad med en ekstra slange? Den sidder på rammen i en lille taske også fra Dakine, eller bare tapet fast.

Når man fylder grejet i tasken og 2 liter vand i blæren, er det ikke nogen let sag, og med min svage ryg, var jeg også lidt bekymret, da jeg første gang tog den på. Lige da den kom på, var jeg da også lige ved at opgive projektet, men da jeg kom på cyklen, var alt igen godt. Placeringen lige over lænden er god, og der er en rigtig god absorbering med netventilation, ind mod ryggen. Man skal have stroppen strammet godt ind, så tasken ikke hænger nede på bagdelen, og man kan godt være nødt til ind i mellem at stramme den lidt til, det har typisk været en enkelt gang pr tur, og noget der sker på sekunder.

Tasken har både været med på tekniske spor med masser af rødder, og også været afprøvet på lange XC ture. Både når det er bumpy og ved statisk aktivitet, sidder den godt, og generer ikke mig. I forhold til fx Camelbak, synes jeg også at den sidder ret stabilt, og bliver hvor den skal være, uden at dingle rundt. Den slår ikke USWE rygsækken i stabilitet, men det er også et helt andet system. Jeg kan godt lide at ryggen er fri, så der kan komme lidt luft til rygbeskytteren, og synes ikke jeg bliver så varm på ryggen som med en rygsæk. Tasken er indtil videre kun testet med t-shirts og trøjer, jeg tror ikke jeg vil bruge den med min MT500 jakke – men det ved vi til efteråret.

Indtil videre er tasken et godt bekendtskab. Den vinder på kompakt design, volumen som rummer det den skal og generelt god performance ved brug. Man skal helt klart vænne sig til placeringen, men for mit vedkommende skete det på første tur. Om det er noget for dig, vil altid komme an på en prøve, jeg tror godt at konceptet kan dele vandene lidt, og vil anbefale en vis portion tålmodighed hvis du kaster dig ud i det. En knap som vægten kan reguleres lidt på, er selvfølglig at overveje hvor meget vand du har brug for, og jeg fylder den ikke længere helt op, men varierer lidt mellem 1 og 1,5 liter.

Har du spørgsmål? Så fang mig på Facebook. Tasken koster ca. DKK 600,- hvilket jeg synes er meget fair.

Vi ses på sporet!

/Morten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s