Yoga-weekend på Slettestrand.

Jeg har tidligere været omkring andre træningsformer, som giver pote på cyklen også, herunder styrketræning. For at følge op på den vinkel, har jeg kastet mig ud i flere eksperimenter, hvor min egen krop bliver kastet i indsatspuljen, for at besvare det åbenlyse spørgsmål: Giver det noget?

Første indlæg i rækken handler om yoga. For nu at være helt ærlig har yoga i min lille osteklokke, altid været en MEGET mild træningsform, som jeg ikke helt kunne se en nyttig effekt af. Det var så lige ind til jeg prøvede det. I forbindelse med en klubtræning i vinters, havde vi en aften, hvor vi efter vores spinning intervaller, gik direkte til en time med hot yoga! Bortset fra det åbenlyse forkerte i at udsætte sig selv for mærkelige stræk, i et varmt og fugtigt lokale, var det lidt en øjenåbner for mig. Da jeg kort tid efter så et opslag fra Feriecenter Slettestrand, om en yoga og mindfulness weekend, blev det hurtigt besluttet at det skulle prøves. I selskab med min bedre halvdel også – så vi kunne begynde at glæde os til en spændende weekend.

Kort tid inden vi skulle afsted, fik vi det endelige program. Med start tidligt lørdag morgen, tog vi også med kyshånd i mod tilbuddet om at tjekke ind allerede dagen før, mod et meget rimeligt tillæg. Så en fredag i april blev ungerne afsat til pasning, og kursen rettet mod Slettestrand. Der er nok flere der allerede nu tænker: Det var en smart finte for at komme ud og køre noget MTB på et fedt spor, mens at konen er afsat til yoga. Men sådan blev det ikke, for cyklen blev hjemme (!). Ægte kærlighed.

Indtjekningen forløb nemt og smidigt, og allerede her følte vi os i gode hænder. Stedet er omgivet med en varme og en personlighed, som vi har meget nemt ved at identificere os med, og er medvirkende årsag til at mange valfarter til stedet. Da der var fuldt booket i hele weekenden, skulle vi bo i et sommerhus, som lå tæt på feriecenteret, hvilket betyder 5 min på gåben. Huset var dejligt, og det passede os rigtig fint. Næste morgen gik vi til morgenmad, og herefter var der samling med intro til instruktørerne og til programmet for de næste par dage. Programmet var en afveksling mellem forskellige yoga former, og forskellige indslag om Mindfulness – incl. øvelser. Der var sat god tid af i mellem de forskellige timer, og der var også tid til at lave noget for sig selv, gå en tur, cykle på sporet (ikke mig…), prøve det nye Havbadehuset eller noget helt andet.

Der var masser af nyt for mig. Det der gav mig mest var yoga timerne, hvor jeg fandt steder i min krop, som jeg ikke har været i kontakt med i nogle år. Jeg har i mange år døjet med en diskusprolaps lige over lænden, og den blevet været det sidste halve års tid, pga. jobskifte, med mange timer bag rattet i bilen, eller stillesiddende til møder og på kontoret. Men de mange træk, gjorde noget godt ved den, og også mine gamle cykelben. Man kommer hele kroppen rundt, så jeg fandt også ud af at der var andre steder (ryg, arme m.m..) som er knap så smidige mere. De to yoga instruktører som var på, supplerede  hinanden godt, og der var en ny verden som åbnede sig for mig. De fleste timer blev holdt i et stort lokale på 1. salen i Feriecenteret, men vi var også ude i klitterne tæt på stranden. Den sidste var den fedeste time. Ligge på et tæppe i sandet, og høre havet bruse i baggrunden, mens forårssolen lige gav den første varme. Dejligt.

img_2486

Der var også indlæg om Mindfulness, både lidt om tankerne bag, men også noget om instruktørens personlige erfaringer med det. Jeg synes det var lærerigt og spændende, at få nogle andre vinkler på hvordan man kan tømme hovedet, og bare være i sig selv. Men jeg foretrækker stadig min egen favorit, nemlig den jeg får på min cykel, eller ude i naturen – det er stadig den som virker bedst for mig – og her er min holdning at man skal finde den der virker for sig selv. Det kan godt være meditation, men det kan også være meget andet. Hvis jeg skulle komme med et enkelt forbedringspunkt på denne del, ville det være lidt mere forklaring om hvad de enkelte øvelser kan gøre, hvad man skal bruge det til og måske en mere generel introduktion – men det kan også være at jeg bare ikke var på niveau. Men det er en lille ting, på en weekend som ellers var god og lærerig.

Formen med at tage afsted som par, virkede godt for os. At man var fri til at deltage i det man ønskede af programmet, giver en fleksibilitet til at prioritere noget andet også, og vi valgte en enkelt time fra hele weekenden, til fordel for en gåtur i skoven, og en kop lækker kaffe i den nyåbnede Café Kulør. Her blev Dankortet også lige luftet, da ejeren af Caféen også er med til at drive webshoppen diamantben.dk, og meget fornuftigt har valgt at have et lille hjørne i caféen, som er showroom for samme. Kig forbi hvis du er i området. Ud over at vi var med til timerne, var der også fælles spisning med de andre deltagere. Jeg tror vi har været ca. 20 ialt. Kønsfordelingen ville have fået enhver kønsaktivist op af sofaen, for vi var 4 mænd og resten kvinder. Stemningen for uformel og god, og der blev snakket på kryds og tværs. Vi valgte også at bruge en times tid på at prøve Havbadehuset, og det vil jeg også anbefale at man gør, når man er i Feriecenteret. Der er noget særligt over Feriecenter Slettestrand. Man møder ikke nogle sure mennesker, ikke nogle lukkede døre og dem som arbejder på stedet gør det godt. Hjertevarme er nok det ord som kommer tættest på, og den kommer helt klart også fordi at man arbejder med noget som giver mening, og hvor man kan gøre noget godt for andre.

Jeg kan kun anbefale sådan en weekend. Jeg var total novice inden for yoga, og fik noget ud af det. Det virkede til at mange af de andre, var noget mere erfarne end jeg, og jeg mener at alle fik noget godt med fra weekenden. Omgivelserne er dejlige, uformelle og praktiske. Maden er god, der er nok af den, og der er noget for alle. Prisen for ophold og arrangementet var DKK 1.250,- pr. person, og det er altså incl. mad, ophold, alle timer, adgang til Havbadehuset m.m. Eneste tillæg vi betalte, var for den ekstra overnatning fra fredag til lørdag, men det var også meget rimeligt, og kan kun anbefales med mindre du bor i nabolaget. En anden gang vil jeg måske nok tage cyklen med, da der var tid/rum til at lave andet end yoga, men denne gang var jeg også glad for at jeg ikke havde den med, da det gav mig tid til at nyde og være i det jeg var taget afsted for: lære noget nyt, og være sammen med min dejlige kæreste.

Thumbs up til Slette!

Vi ses på sporet.

/Morten

Indlægget er på ingen måde sponsoreret.

One thought

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s