Styrketræning? Som MTB'er…?

Jeg har i flere år været én af de hundredetusindvis af danskere, som har kroniske problemer med ryggen. I mit tilfælde en diskusprolaps lige over lænden. Min læge gav mig et – for mig – nemt valg: Bliv opereret eller træn regelmæssigt, sidstnævnte kan i mange tilfælde gøre operationen unødvendig. Så jeg prøvede forskellige ting. Fitnesscenter, løb, spinning (har jeg dyrket i mange år) og til sidst MTB. Sidstnævnte blev som de fleste kan se, min nye interesse, og regelmæssig træning holder ryggen i god form. Så snart der er pause på over en uge, hævner det sig, så det motiverer jo også. IMG_5205

Den seneste tid er jeg blevet bevidst om at min teknik og mit tråd kan blive bedre og stærkere, hvis min krop er bedre tunet. Det har givet fokus på stabil og lavere vægt, men også på at der skal krydstrænes for at blive stærkere. Det har jeg gjort nu i et par uger, og jeg kan allerede både se og mærke at det gør en forskel. Jeg har ikke tid til at komme i fitnesscenteret mere end jeg gør i forvejen, så det er blevet til nogle få, men meget brugbare hjemmetræningsredskaber: En 20 kg. vægtstang, 2 kettlebells, en foamroller og en riser-bar. “Træningsrummet” er enten vores stuegulv, Maya’s legetæppe (skum) eller terrassen når vejret er til det. Jeg har fundet nogle gode øvelser fra Bike James, som jeg får meget inspiration til teknik og træning fra. Jeg har fokus på core, på swing med kettlebell, squat med kettlebell, øvelser for skuldre og arme og lænd/læg med foamrolleren. Hvis jeg giver den gas, er det 25 minutters god træning, som pga. intensiteten også giver lidt sved på panden. Jeg holder fokus på at træne rent, frem for høj vægt – for at undgå skader.

Det virker! Jeg er glad! Jeg får det gjort!

Har du fundet noget krydstræning som virker for dig?

 

 

 

4 Thoughts

  1. Tillykke med blogsitet – spændende ! Jeg har i en en længere periode suppleret med Træn med Forsvaret App’en, som er fuldstændig baseret på egenvægt. Den helt store forskel er at man ikke behøver andet end et håndklæde på et hotelgulv så er man klar og så er der fine videoinstukser, og det kan blive så rigeligt hårdt. I forhold til at opbygge coremuskulatur til MTB tror jeg man kommer rigtig langt med egenvægt. Men kettebells er også utroligt effektive hvis har dem ved hånden

    Like

    1. Tak Philip. Jeg har også hentet Træn med forsvaret, og jeg giver dig helt ret: Den er perfekt når man er på farten. Jeg har lavet et lille program, hvor jeg træner specifikt med kettlebell sving, squat og 5 andre øvelser, for at ramme mine svage punkter lidt bedre. Men “Træn med..” er også et super supplement.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s