Snacking

I julen besluttede jeg, efter at have konsulteret badevægten, at ændre markant på min kost. Jeg snuppede en kold tyrker i hele januar, hvor jeg næsten ikke spiste sukker, slik, brød, pasta, ris og stivelse. Det gav en god effekt, og jeg har både et stabilt blodsukker og en stabil vægt, som stadig falder lidt, men jeg er også tæt på målet. I dag er der nok mere LCHF, men med plads til lidt groft brød og andet ind i mellem.

Jeg har altid været lidt en hyggespiser og kan godt lide at have noget at hygge med, så i stedet for de sædvanlige 300+ gram bland selv slik fredag, er jeg nu mere på de sunde varianter – og det er alt fra nødder/mandler, over til stevia sødet slik. 

En favorit blandt børn og voksne er saltmandler, som samtidig er super nemme at lave. Min opskrift er:

Ca 175 gr groft salt opløses i 1/2 liter vand, som opvarmes på komfuret. Når salten er opløst, slukkes for blusset, og jeg hælder 500 gr mandler i kasserollen. Samtidig tænder jeg ovnen på 175 grader varmluft. Mandler står og trækker i saltlagen i ca 1/2 time, hvor efter de sies, og fordeles på en bageplade med papir. Smid dem i ovnen i ca 10-12 min, men hold øje med dem. Tag dem ud når de skifter farve, gerne lige mellem brun og grå – eller find din egen favorit. Når de er kølet af, er de klar til servering – hæld resten på glas med låg, og gem dem (hvis du kan), eller brug dem til at glæde en ven eller veninde.

Advarsel – de er stærkt vanedannende! 

Hvad er din favorit snack? 

 

One thought

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s