Der var 1, der var 2, der var 50…..!

I går aftes var vi i den lokale MTB klub vært for et DGI arrangement. DGI Sønderjylland havde kontaktet os, og spurgt om det var noget for os at være værter og arrangører af en XC tur, rundt i vores lokale område. Efter en kort snak i bestyrelsen var vi enige. Det gør vi sgu. Formanden tog dialogen med DGI konsulenten, og vi andre hjalp med løst og fast. For et par uger siden, fandt vi jo så ud af at det var ved at være tid, og fik de første tal på tilmeldte. 35 lød første melding på! Det var fedt at så mange ville med, men det stiller også krav til så lille en klub som vores med kun 25 aktive. Men vi fik kørt en lækker rute ind, tog i betragtning at det skulle være noget for alle, at der ikke måtte være for meget single track og tekniske udfordringer. For en uge siden kørte vi den 3 mand, og kunne konstatere at der var 58 km på tælleren, forholdsvis flad med kun 250 højdemeter, og ikke for meget teknik. Mest grus og spor, og kun ganske lidt transport på asfalt. Syd på ad Hærvejs sporet, gennem Skibelund Krat, til Jels, rundt om søen og videre til Stursbøl Plantage. Her tog vi en lille del af singletracket, som Jels Cykelsport så fint har fået lavet.

De mere end 50 fremmødte MTB'er fik en god intro til hvad programmet gik ud på.
God intro før dagens tur.

På dagen var deltager antallet fra DGI på 43 og vi havde selv 10 mand med fra klubben til at hjælpe med at guide, vejlede, hjælpe med punkteringer, teknik m.m. Vi var sikker på at det var lige i overkanten, men bette safe than sorry… Kl. 17:45 var stort set alle mødt frem, der blev snakket og kort efter introducerede Carsten fra DGI aftenen, og vores formand Henrik supplerede med de praktiske, men nødvendige info – køre to / to max på asfalt, hensyn til trafikanter og at vi fra Mudeaters ville være behjælpelige med det praktiske. Kl. 18 sharp kørte vi, og jeg startede i front. Det er lidt specielt at ligge der med 50+ ryttere på hjul, men de fulgte godt med, og efter kort tid ramte vi de første skovspor i Skibelund. Her var der et par stejle nedkørsler, som rykkede lidt rundt på deltagerne, men vi samlede op og fortsatte. Inden første by vi skulle igennem, besluttede vi os for at dele gruppen i 2, så vi bedre kunne få overblik. God beslutning. Det gik faktisk rigtig godt, også selv om der var kæmpe niveauforskel på de fremmødtes form og teknik, men alle kæmpede, og vi kom i de to flokke til Jels, samlede op og kørte til Stursbøl. Her begyndte trætheden at melde sig. Nogle havde besluttet at stå af der på forhånd, og efter vi havde kørt sporet dernede, vendte resten snuderne hjemad. Igen i 2 grupper, for der var nogle som havde gode ben og ville strække lidt ud i medvinden hjem, og andre var ved at være brugte, og tog den mere afslappede stil. Igen, der var noget for alle og vi fik alle med hjem. De blå bluser fra Mudeaters var på pletten til at hjælpe dem som havde brug for det – og vi talte i alt 7 punkteringer, som vi hurtigt fik ordnet og kom videre. Vi hjalp med at køre op igen, holde dem som havde mindre overskud i godt selskab ( og i gang ), og kl. 21:20 fik vi sidste mand hjem til Idrætscentret, som var start og slutpunktet for dagen. Jeg er stolt og glad på mine kammeraters vegne, vi stod for at give de fleste en god oplevelse, og de første opfordringer til en ny tur, er allerede tikket ind.

Det fede ved sådan et arrangement var, at der var god fordeling på kvinder og mænd, der var tid til snak på cyklerne, og når vi samlede op eller holdt små pauser. Der blev taget hensyn til alle, og vi stod sammen med de som havde brug for hjælp, enten med cyklen eller “bare” lidt opmuntring. Det var en aften, med det sociale og vores store fælles interesse for MTB i fokus – vi giver den fuld gas med teknik og intervaller en anden god gang – dette SKAL der bare være plads til også.

VIRB0079 VIRB0072 VIRB0062

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s