Wax on….!

For et års tid siden flirtede jeg lidt med Squirt Lube, som man nok skal have boet på bagsiden af månen i nogle år, for ikke at have hørt om. For hver gang der er indlæg om smørring på diverse fora’er, har religionskrigen kørt, og der er både lovers og haters. I tilfældet med voks, faktisk flest lovers, som jeg har set det. Derfor var det også lidt af en skuffelse, at jeg ikke kunne få det til at spille, og derfor gik tilbage til min gode gamle vådolie (er glad for den fra Muc-off). En af mine faste leverandører er Cool MTB, som har nogle fede varer, og som jeg derfor tit vender tilbage til. Cool MTB spurgte om jeg ikke havde lyst til at prøve et nyt produkt fra deres shop, en kædevoks fra Juice Lubes. Da jeg jo stadig havde troen på at ” tusindvis af MTB’ere ikke kunne tage fejl”, var det igen tid til at kaste mig ud i at prøve kræfter med voks.

Udgangspunktet for mit test var en hovedrengøring af drivlinjen. Dette blev gjort med en almindelig degreaser, og gentagne behandlinger, vask, aftørring og endnu en omgang… Sådan en kædelinje som har kørt 1000 km med vådolie, bliver nok aldrig helt ren, så det gav også anledning til lidt tankevirksomhed, om det nu også var godt nok. Men det skulle vise sig at jeg heldigvis tog fejl.

Påføring af produktet er nemt. Lidt som med olie. Men hvis det skal have effekt, skal det have tid til at sætte sig, så det fik det. Jeg gentog også behandlingen en gang mere, og lod det tørre natten over, og dagen efter tørrede jeg det overskydende voks af med en ren bomuldsklud. Så var jeg klar til test.

Når man kommer fra vådolie, er det lidt grænseoverskridende at det hele ser tørt ud. Men det er lige til man kommer i gang. For det virker faktisk godt. Voksen er kommet godt ud i kædeled, der hvor den skal virke, og der er ikke meget friktion og lyd fra kædelinjen. Jeg oplever faktisk ikke mere støj end med olie. Samtidig kører det ret godt. Jeg har testet ved temperaturer fra ca. +7-8 grader, og op til +23 som det varmeste. Varme gør det bestemt ikke ringere, tvært i mod. Har også haft lidt forskelligt vejr, og både meget tørt, og ret fugtigt. Under begge forhold performer den godt. Der hvor jeg lægger mest mærke til forskellen, er nok når det har været tørt og støvet. Her ville min oliekæde være sort. Det var voksen ikke. Den kunne stort set tørres over med en klud, og så har det fået et tyndt lag igen, inden cyklen er sat væk. Inden næste tur, bliver overskud hurtigt tørret væk, og så er man klar igen. Når man tidligere har læst anmeldelser om voks, er en hage ofte at det ikke holder længe. Jeg har kørt op til 4 timer med det, og stadig haft lav friktion. Det er OK for mig. Tror også den kan klare en 8 timers tur i Harzen, jeg oplever ikke at det er strengt nødvendigt at smørre op hver gang, det er nok mere gammel vane.

Konklusionen er derfor ret positiv. Jeg er hooked. Jeg håber også at det virker når det bliver koldere, men til den tid vil jeg opdatere testen.

Indlægget her er sponsoret af Cool MTB som har stillet produktet til rådighed til test. Du kan købe det på deres webshop, hvor 130 ml. koster DKK 109,-. De 130 ml. antager jeg vil holde hele året, men det kommer der også en update på.

Spørgsmål? Så kig forbi Facebook, og stil dem på min side der.

Vi ses på sporet!

//Morten

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s