Produkttest: Muc-off rengøringskit.

Når man ser bort fra de få dage med hård frost, er årstiden ret rengøringskrævende for din cykel. Det betyder ekstra tid og indsats, og det klares bedst INDEN skidtet tørrer helt ud, lige når du kommer hjem fra træning. Der er mange produkter at vælge i mellem når det kommer til rengøring og pleje, og lidt lige som Ajax tornadoen, er der også produkter som lover at gøre din rengøring til en leg. Spørgsmålet er så om det nu også passer.

1786DA06-1F3E-48F7-B9A1-364D3D3C0622

Jeg har fået fornøjelsen af at teste et samlet rengøringskit fra Muc-Off. Sættet er stillet til rådighed af Fri BikeShop.

Sættet kommer i en fin plastik værktøjskasse, og indeholder produkter som skulle kunne klare en fuld rengøring og vedligeholdelse af din cykel. Indholdet er:

Bike Cleaner – Cykelvask
– Svamp
Blød vaskebørste
Detaljebørste
To-grens børste
Mikrofiberklud
Drivetrain Cleaner
BikeSpray Cykelspray
Bio Wet Lube (kædeolie til vådsmørring).

Jeg har testet over en periode på en måneds tid. “Desværre” har denne periode også budt på frost, hvilket ikke kræver den store vask og vedligehold, men der har også været mulighed for at teste nogle gange på en cykel som er godt mudret ind.

Cykelvasken, eller Bike Cleaner som den hedder på Muc-off sprog, er en forbehandling. Væsken påføres nemt med en forstøverflaske, og jeg bruger det på hele cyklen. Man kan godt vælge at sætte cyklen i blød først, men det oplever jeg ikke er nødvendigt. Så jeg starter med Bike Cleaneren, og over det hele. Herefter står det og trænger ind i skidtet i 5-10 minutter, mens jeg gør min slange og børster klar. Efter få minutter er vi klar til at skylle, og det foregår med rent vand, uden for meget tryk på vandet. Jeg har brugt produktet før, og er altid imponeret over hvor meget det giver, og hvor let skidtet nu kommer af. Det er meget lidt der bliver tilbage, og dette hjælper jeg på vej med de medfølgende børster, som kan kommer ind i alle kroge. Skulle du nu være så uheldig at glemme at vaske din cykel lige når du kommer hjem, og skidtet får tid til at sætte sig, vil Bike Cleaneren altså give dig en genvej. Her vil jeg nok anbefale at du lige bruser cyklen over først, så den er våd inden Bike Cleaneren, så trænger det nemmere ind.

Der er også en kæderenser med i rengøringskittet. Den bruger jeg ikke hver gang, men efter behov, og ca. hver 14. dag. Når jeg bruger den, tager jeg altid kæden af (ret nemt med en kædetang), putter den i en lille plastbøtte og sprøjter den over med kæderens. Det er ikke meget der skal til. Jeg lader den ligger natten over (eller 1/2 time), alt efter hvornår jeg skal bruge cyklen igen. Efter endt rensning, skyller jeg den i rent lunt vand, og tørrer den godt. Kæderensen fra Muc-off gør tricket godt. Den kommer ind hvor den skal, og efterlader kæden ren og fri for fedt og skidt. Herefter smørres den op med olie og monteres igen. Når man har kæden afmonteret, er det samtidig en god idé at give sin kassette, og pullyhjul lidt ekstra kærlighed, så kan du komme ind i alle kroge.

Når cyklen er ren, efter vasken tørrer jeg over med en klud eller et gammelt viskestykke. Ind til videre har det været min rutine, som er efterfulgt af olie, smørring, evt. gaffel-deo m.m. Med Muc-off sættet fulgte så også en Bike Spray, som bruges efter vask. Den kommer i en sprayflaske, som pumpes ud. Det forstøver godt, og er nemt at påføres. Overskydende væske tørres væk med klud. Man kan næsten se hvordan vandet presses væk af denne væske, og den efterlader cyklen med en flot overflade, som skyer vand og skidt. Den er jeg også ret imponeret over. Tror ikke den vil blive brugt hver gang, men til gengæld, lidt som med kæderens – et par gange om måneden.

Den medfølgende olie, virker efter min mening fint efter hensigten. Olie er altid en lidts svær størrelse at blive helt klog på, især når testtiden ikke har været længere. Men jeg hæfter mig ved at den er nem at påføres, der er en smart doserings “tut”, som samtidig har et skruelåg. Sidstnævnte lyder som lidt overkill, men når først man har prøvet at få gennemvædet sin grejkasse med olie, synes man det er vældig smart. Olien hæfter godt, og virker til hurtigt at komme held ind i de bevægelige led på kæden, når den lige er renset. Jeg lader den altid lige virke lidt, inden den tørres over med en tør bomuldsklud, for at undgå at den trækker mere skidt en højest nødvendigt.  Helt klart en godkendt olie til vådsmørring.

Konklusionen på testen er, at selv om sættet selvfølgelig ikke er gratis, får du altså god værdi for pengene. Især Bike Cleaneren er stærkt vanedannende, og den vil få fast plads i mit værksted. Men de andre produkter er lækre, godt udført. Børsterne er lavet til at gøre en cykel ren med, og det betyder altså noget for funktionaliteten. Microfiber klud er en lækker detalje, som er fed at arbejde med, men et gammelt håndklæde eller viskestykke kan også gøre meget af tricket. Olien imponerede mig, og har nu vippet min Finish Line olie af pinden. Den står så også på hylden hos min lokale cykelpusher, hvilket gør valget lidt nemmere. Alt i alt en god oplevelse, en oplevelse af god kvalitet, som samtidig gør det knap så sjove arbejde lidt nemmere.

5BAB6228-DAB7-4E5C-9482-EF3B0E1D0134

 

 

One thought

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s