Test af Bluedio Turbine TE bluetooth høretelefoner.

I min jagt på et par fornuftige sportshøretelefoner af den trådløse slags, faldt jeg over webshoppen Bluvi.dk, som har en ret stort udvalg af netop høretelefoner. Det er en ret flink mand som har shoppen, for han har stillet et par Bluedio Turbine TE trådløse høretelefoner til rådighed for en test.


Jeg har efterhånden været igennem nogle forskellige sportheadsets, som ud over løb, også er blevet brugt til daglig brug, rejser og andet sjovt. En sjælden gang er de også med på cyklen, men det er faktisk relativt sjældent at jeg hører musik når jeg cykler. Derfor er testen egentlig primært baseret på mine løbeture. Jeg har inden testen her, i en kort periode løbet med et headset fra Miiego AL3 (som sidder uden på ørene), men dem blev jeg aldrig venner med, da jeg føler at det presser mine øre sammen. Ellers har jeg de sidste 2-3 år løbet med Bose Sports headset med ledninger på, som både sidder hvor de skal, men også er ret gode på lyd. Men ledningerne er altid i vejen, så derfor prøver jeg i øjeblikket alternativer af. Miiego duede ikke til mig, så lad os som om jeg er mere heldig med Bluedio Turbine TE.

Hovedtelefonerne blev sendt i en pakke fra Bluvi.dk. Inden jeg modtog pakken, var der bekræftelse, og afsendelsesadvis, så det er helt som det skal være. Dette headset er i den billige ende af skalaen, og koster kun DKK 249,-. Jeg var derfor inden testen også lidt skeptisk, og tænkte på hvad det var man fik for den pris. Jeg er af den kvalitetsbevidste type, som altid mener at pris og kvalitet skal følges ad, så i bund og grund var jeg bange for at det var for billigt = for dårlig kvalitet. Men allerede da jeg pakkede det ud, fik jeg det lidt bedre. For emballagen kunne lige så godt have indholdt noget til en helt anden pris, det var en flot sort æske, og der var et lille rundt etui med til opbevaring. Der var også en lille quick start guide og et ladekabel (et standard micro usb kabel). Der er desuden ekstra dutter med, af dem som går ind i øret, så der kan tilpasses i størrelse. Til mig passede standard dog fint. Selve headsettet er udført i plastik, hvor alt er sort, undtagen en lille boks på hver side som er sølvgrå, og hvor der er et Bludio logo på. Delene til ørene hænger sammen med et lille kabel, som kan sidde i nakken eller under halsen ved brug, og der er i højre side en lille kontroller, hvor man kan skue op/ned, skifte nummer, besvare opkald m.m. Kablet i nakken, kan kortes op og tilpasses brugerens hoved, med en lille klemme, og det virker rigtig fint. Det blev ladet op og var snart klar til brug.

Parring

Parring med min smartphone var nemt og hurtigt, og der var “hole-in-one”. Jeg har testet hovedtelefonerne med min iPhone 7, og den er stort set altid placeret i mine løbebukser/shorts, i en lynlåslomme på bagsiden. Når parringen er gjort første gang, vil enhederne altid finde hinanden næste gang de bruges sammen, rent praktisk sker det få sekunder efter at headsettet er tændt (og bluetooth er aktivt på tlf.). Når forbindelsen er etableret, kommer der et lille headset ikon op øverst på iPhone, og en indikator for batteri. Forbindelsen var overordnet OK. Men det var især på en af turene nogle cut off’s, som betyder at der kortvarrigt var stille, lidt knasen, og herefter lyd igen. Ikke et stort irritationsmoment, men trods alt ikke 100 % optimalt.

Brug

Headsettet er testet ved løbetur i al slags vejr, og ved temperaturer mellem 0 grader og 15 grader. Ved et par af turene har det regnet, og det har jeg ikke kunnet se har påvirket noget. Den bedste feature ved dette headset er efter min mening at det sidder ret godt. Det betyder at man tager det på, og løber. Uden at skulle trykke på plads, rette, og hvad man ellers har af fornøjelse ved mange andre typer. Eneste anke her, er at kablet bag nakken, godt kan give lidt bevægelse i propperne, hvilket giver lidt plastik knagelyde, men det er meget lidt, og ikke noget som jeg har følt som en stor gene. Hvis man går, bemærkes det ikke.


Lyd

Lydgengivelsen er nok en af de svage sider. Der er lidt dåselyd over det, og bassen er ikke særlig markant. Volumen er sådan set helt som den skal være, men lydbilledet er ikke super bredt, hvilket betyder for meget diskant og for lidt bas. Det vil helt klar være et mindre problem for mange løbere, som har et standard headset at sammenligne med, men hvis du går højt op i lyd, er det nok ikke dette headset du går efter. Men hvis du skal have et trådløst alternativ til dit kablede headset er det meget fint.

Samlet vurdering

Jeg har egentlig været glad for at løbe med disse hovedtelefoner. Mest af alt fordi de sidder super godt, og er komfortable at løbe med. Det betyder meget i min verden. Jeg løber ikke med høj volumen, for jeg vil gerne følge med i trafik m.m., så lydbilledet passer ok til det formål. Men jeg savnede også lidt mere bas, det vil helt sikkert have klædt produktet. Den største overraskelse er nok at der trods disse små skønshedsfejl, er tale om hovedtelefoner, som rent faktisk er anvendelige til løb, og her tænker jeg på pris / ydelse. Så er du ikke superkritisk med din lyd, og “bare” vil have et headset som sidder som det skal – så er det her noget for dig. Du får som minimum det du betaler for, og som jeg ser det, også mere end det. Jeg bruger det stadig, og er nu spændt på hvor længe det rent faktisk holder, det kan være at der kommer en lille update på det.

Næste headset der skal testes bliver af true wireless typen, hvor der ikke er kabel mellem propperne, og dermed den ultimative trådløse oplevelse. Mere herom når der er valgt produkt til test.

Hvis du har forelsket dig i et headset som ovenstående, eller ønsker at købe et alternativ, så er der lidt penge at spare på hele webshoppen bluvi.dk . Jeg har nemlig fået lov at give mine læsere en rabat kode som udløser rabat på 10 %. Rabatkoden kan bruges 1 gang pr. bruger, og hedder: MORTENE

Vi ses på sporet!

//Morten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s