Skarpere træning og planlægning.

Endnu en dag med den skrækkelige influenza er ved at være til ende, og jeg sidder nu og tænker over hvordan jeg hurtigst muligt kommer back on track, når jeg er ude på den anden side. Min sædvanlige onsdagstræning i morgen er ikke realistisk, der er ingen luft i lungerne, og den der er hakker og sprutter. Kroppen er på vågeblus. Men i juni måned venter min største udfordring indtil videre. DK’s længste MTB løb i 2015, Hærvejsløbet venter forude. Med Aalborg MTB Marathon i frisk erindring, betyder det også at der skal sættes ekstra ind nu.

Så planen er:

  • 2x MTB pr. uge – á 2,5 til 4 timer. Den ene med fokus på længere XC tur, den anden med fokus på teknik, intervaller og flow. Jeg skal være 100 % fortrolig med min nye cykel, og have saddeltid nok til de 8-9 timer jeg forventer at bruge i juni.
  • 1x spinning pr. uge. Jeg har i flere år haft fast hold som instruktør, men har en periode haft vikar, pga. travlhed og hensyn til min lille familie. Den kører jeg selv igen fra midt maj, og det passer perfekt med fredag kl. 05:50, hvor det giver intervaller og lidt ekstra sadeltid.
  • Kosten justeres lidt ind igen. Jeg har i lang tid lagt stabilt på 78,5-79,5 kg. hvilket er ok. Der skal dog ikke slippes meget en weekend før den er +1 kg., men jeg er til gengæld hurtig til at slippe det igen. Hærvejsløbet bliver lidt ekstremt for mig. Derfor vil jeg ikke have mere at slæbe på end højest nødvendigt, så målet er at være under 77 kg. på startdagen, i så fald laveste vægt siden min konfirmation i 1987….
  • De dage der ikke trænes på cykel, skal der trænes core. Det foregår hjemme, på gulvet, med kettlebells, foamroller og gulvet.
  • Træning med familien og børnene prioriteres også ind, så småture med Mikkel (12 år) på MTB, ture med Maya (snart 2 år) i Croozeren eller familiegåture, svømning m.m. – alt tæller med og jeg vil også tid til mine kære, ellers er det andet lige meget.

VIRB0086

Så der er lagt i ovnen, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at nå målet. På selve dagen har jeg ikke et specifikt tidsmål. Jeg kører med 3 kammerater, så vi er 4 mand ialt. Mit personlige mål er at følge godt med, at køre distancen og slet og ret nå målstregen i Viborg på min MTB!

Har du et mål for din træning, sundhed, madvaner eller andet?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s