MTB løb som har det hele?

Det er altid en prioriteringssag, når der skal vælges mellem de mange MTB arrangementer og løb, som runder sæsonen af, her i løbet af efteråret. Sidste efterår havde jeg en del af slagsen i kalenderen, men i år er der en Harzen tur som “rydder bordet”, og derfor bliver der ikke tid til meget andet. Men der er flere som spørger til hvilke løb man bare SKAL med til, og her har jeg jo selvfølgelig også en holdning.

“Aarhus MTB Challenge byder på de fedeste spor, og et godt disponeret XC løb”.

Læs videre under billedet.

Klar til start ved Aarhus MTB Challenge 2014.
Klar til start ved Aarhus MTB Challenge 2014.

De to store jyske løb er for mig Prison Break i Horsens, og Aarhus MTB Challenge. Jeg har kørt Prison Break de sidste to år, og var med til 1. version af Aarhus MTB Challenge sidste år. Begge løb er fede og har hver sin charme. Horsens lokker med god stemning omkring Fængslet, men har også kilometervis af lidt kedeligt singletrack, hvor der er dømt kolonnekørsel, pga. antallet af ryttere. Her vinder Aarhus efter min mening, da der også er en god stemning i start/mål området, og her er der til gengæld de fede spor i Marselisborg skoven, få minutter fra Tangkrogen hvor løbet skydes i gang. Begge løb har en blanding af singletracks, grus og lidt asfalt til transport. Horsens slutter som et regulært byløb, med trapper, fortorve, en tur igennem museum, og en god finale ved Fængslet. Aarhus kommer rundt syd om byen, på en rigtig flot rute, hvor rytterne også bliver strukket godt ud, og dermed har man ikke oplevelsen af at køre i én lang kø, som i Horsens.

Så min anbefaling er, især hvis du kun har et skud i bøssen, at melde dig til Aarhus MTB Challenge. Horsens er et løb som også kan prøves, men hvis du vil have bedre spor og bedre afvikling af løbet – så løber Aarhus med guldet. Du kan nå det endnu – er du til en god udfordring med lidt ekstra højdemeter kan jeg kun anbefale at hoppe på 65km’eren om søndagen. Hvis du vil med for at prøve, og er mere til den korte oplevelse, er der en fin 40 km tur om lørdagen. De vilde snupper bare begge to, så der ryger 105 km ind på kontoen – og masser af gode spor og oplevelser. Du kan læse mere om arrangementet Aarhus MTB Challenge ved at trykke på teksten her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s