STRAVA segmenter på Garmin.

I sidste uge opdaterede jeg min Garmin EDGE 1000 cykelcomputer. Der dukkede i stedet for segmenter med det gamle logo op, et STRAVA  logo op direkte på enheden. Havde også fået en mail fra STRAVA om at det var på trapperne, og en påmindelse på Garmin Connect, om at STRAVA skulle godkendes igen som delingspartner. Jeg bruger Garmin Connect som primær dataindsamler, og sender det videre (automatisk) til STRAVA og Endomondo. Fra både Garmin Connect, fra selve enheden (som er EDGE 1000) og fra STRAVA har jeg været vant til at bruge segmenter. Må indrømme, at jeg også fra tid til anden, har været en smule irriteret over at det Garmin og STRAVA da ikke kunne finde ud af at samarbejde – og det kan de så nu. Dog med et lille men: For man skal træffe et valg. Enten er det Garmins segmenter du vil fortsætte med, ellers lader du STRAVA overtage. Valget har været nemt nok for mig, da de fleste segmenter ligger på STRAVA og det er nemt at bruge og sammenligne på.

Se billeder nederst i mit indlæg.

Når man som jeg primært (læs KUN) kører MTB, er segmenter måske ikke altid helt optimalt. Segmenter er jo små bidder af ruter som er sjove at konkurrere på, en bakke, hård opkørsel, vild nedkørsel eller andet hvor det er sjovt at tage tid. Når man kører MTB med GPS, ved man også at det med præcist signal og træer, ikke er en super kombi. Det betyder også at jeg fx har spor og segmenter, som på kortet kører 10 meter fra den sti jeg reelt har kørt på, og netop den usikkerhed, gør måske at man ikke 100 % skal læne sig op af resultatet. Men det giver et fingerpeg, og er man bare lidt konkurrencemenneske, er ligningen nok også mere simpel.

Teknisk set fungere det sådan at STRAVA kommer med et opdatering til enheden. EDGE 520 fødes også med konceptet, så det virker ud af kassen. EDGE 1000 har fået opdateringen, som også forventes at komme til 510 og 810’eren. Man skal connecte sin STRAVA med sin Garmin Connect, og så kommer den sidste hurdle: Du skal have et Premium abonnement hos STRAVA for at få segmenterne. Til 59 USD pr. år. Så det er ikke gratis, men det er der jo desværre ikke meget der er i MTB verdenen.  Garmin Connect vil automatisk synce en række segmenter ud til din enhed, som virker til at være valgt ud fra hvor du kører, dvs. geografisk bestemt. Samtidig vil den også sende de segmenter ud som du har lavet selv, eller stjerne markeret i STRAVA eller Garmin Connect.

Dine segmenter kan både ses på web, på app og direkte på enheden. Du kan indstille til at den selv fortæller når du nærmer dig et segment, og det er det som menes med STRAVA Live segments. Du får simpelthen et heads up inden du rammer, kan se distancen til segmentet, når du kommer til start vil tiden starte, og du få live besked om hvordan du ligger i forhold til en virtuel partner, som enten er KOM/QOM på segmentet, eller dit eget mål, hvis du har tastet det i STRAVA. Efter segmentet vil du få dommen med det samme, og når du uploader din træning (via app, wi-fi eller kabel), bliver din enhed opdateret med seneste resultater på de segmenter som ligger deri, lige som din egen indsats opdateres i segmentet.

Min dom: Har kun prøvet det et par gange. Funktionaliteten er ligesom med Garmin egne segmenter, og virker fint. Til MTB er der den nævnte usikkerhed, men jeg synes at der er motivationsfaktor som er med til at jeg godt kan få en ekstra pisk/gulerod, på de segmenter der ligger til mig, og ellers bruge det til at se om jeg er helt lost in space. Når jeg bare kører spor og hygger er det lige meget, og der kan det slås fra, men jeg indrømmer gerne at jeg også tænder lidt på konkurrencetingen, og at det er både sjovt og motiverende for mig.

Har du oplevet noget godt / skidt, så hold dig ikke tilbage med kommentarerne – gerne på min facebook side, så alle kan være med.

Vi ses på sporet 🙂 (eller segmentet….!)

/M.

 

STRAVA logoet er nu kommet på Segmenter på EDGE 1000.
Alle aktiverede segmenter vil automatisk blive vist og afviklet når du nærmer dig, starter og afslutter.
Direkte Feedback giver dig omgående resultat af indsatsen baseret på seneste sync af enheden.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s