Hestra Apex Reflective MTB Handsker (Unisex).

I sommers spurgte de gode mennesker hos Addicted2Trails om jeg kunne tænke mig at teste et par Hestra MTB handsker. Det ville jeg selvfølgelig gerne – selvom det med at teste produkter har været på stand by i en rum tid. Men for mig er Hestra navnet synonymt med kvalitet, og jeg har haft jagthandsker som har holdt i mange år, og også nogle af deres outdoor handsker samt inderhandsker i merinould. Og været glad for alle produkterne. Så det blev et ja-tak.

Førstehåndsindtrykket var super godt. Jeg blev ikke skuffet på kvalitet, og da jeg havde fundet den rigtige størrelse, sidder de helt perfekt. Materialemæssigt er de en god kombination af lycra på baghånden, en neopren manchet og en håndflade af Clarino, som er et ruskindslignende stof. Hestra skriver selv at handsken er en all-round sommerhandske, men på de rigtig varme dage, synes jeg at den er for varm. Til gengæld er den perfekt i overgangstiden for mig – men også på de lidt køligere sommerdage, eller varmere vinterdage. Men det er helt klart en smagssag, og afhænger meget af hvordan ens individuelle komfort temperatur ligger henne.

Perfekt handske til forår / efterår – eller køligere sommerdage og varme vinterdage.

Jeg har testet handskerne igennem nogle måneder, fra de varme sensommer uger, til det tidlige efterår i oktober. Der er kørt mange timer ind på kontoen, på både gravel og MTB. På en 4 dags tur til Harzen brugte jeg ikke andre handsker, og de er hurtigt blevet min foretrukne handske til begge typer cykling jeg dyrker. Grebet er godt, handskerne har en god pasform og komfortable at have på – også mange timer. En smart detalje er at de er smartphone venlige, hvilket betyder at man kan skyde et hurtigt billede, eller svare en besked, uden at skulle have handskerne af. Oversiden har reflektionsstriber, hvilket jeg fandt ud af første gang jeg kørte med dem efter mørket havde sænket sig.

Konklusionen er at vi har at gøre med et par rigtig fede handsker. Navnet er måske ikke det mest kendte inden for cykelverdenen, men det tænker jeg det bliver. For kvalitet og komfort er vigtige elementer i mit valg af grej, og til en pris på DKK 399 er der en rigtig god balance mellem pris og kvalitet.

Et lille tip når du skal købe dem, er at tjekke størrelsesguiden ud inden. Normalt køber jeg bare en størrelse 10 eller large i de fleste mærker, men de var lige lidt for store i Hestra. Så tjek måleskemaet, eller prøv dig frem. Jeg synes at de skal sidde tæt, men må selvfølgelig ikke være ubehagelige at køre med. Unisex model betyder at det er en handske for alle.

Handskerne er stillet til rådighed fra Addicted2Trails, men de har ikke haft indflydelse på ovenstående tekst, som udelukkende er mine egne vurderinger af produktet.

Vi ses på sporet!

/Morten


Kommentarer

Skriv et svar