Huawei P20 Pro [test].

Efter godt 10 år som Apple fanboy, tog jeg efter sommerferien 2018 et KÆMPE valg. Eller rettere et fravalg. Jeg var blevet godt gammeldags træt af min iPhone X, som ellers indtil da, havde været den bedste jeg havde prøvet fra det store æbletræ. Første skud på stammen var en One Plus 6. Den var fed, og overbeviste mig om at jeg nok var på vej i den rigtige retning. Men der var også nogle ting som ikke helt spillede, og derfor valgte jeg at opgradere til Samsung Note 9, da denne kom ud. Den har jeg brugt siden, som min daglige makker, meget til arbejde, men også til det private, herunder billeder, blog’s og alt det andet som man nu bruger en smartphone til i dag.

For et par måneder siden fik jeg tilbudt at teste en Huawei P20 Pro, og fik den stillet til rådighed gratis, lige som jeg kunne overtage den til en favorabel pris, hvis jeg ønskede at købe den efter testperioden. Jeg havde kigget lidt til Huawei’s side før, og ville egentlig vente med at prøve den, til Mate 20 Pro blev lanceret, men da nu muligheden bød sig, var jeg da ikke sen til at sige ja.

De nye Huawei smartphones er egentlig ret fede. De har måske ikke helt Apple’s design, men til gengæld er de tæt pakket med fede ting, herunder Leica kamera, dobbelt SIM kort, lynhurtig processor, god dækning på netværk og understøttelse af alle nye standarder på wi-fi, LTE og andre nødvendigheder.

Størrelsen er rigtig fin. 6,1″ OLED skærm, er perfekt størrelse. 180 gram er tungt, men et godt kompromis i den formfaktor. Den ligger godt i hånden, og er nem at håndtere. Styresystemet er baseret på Android, med en overbygning med Huawei’s eget. Det virker fint, og kommer man direkte fra fx iPhone, er det ret nemt at finde rundt i, for skal vi ikke bare sige at det virker til at de har fået en smule inspiration fra den kant? Telefondelen virker som den skal. Jeg har brugt to SIM kort, et til arbejde og et privat, og det er altså bare en fed feature. Betyder at man reelt ikke behøver at vælge enten eller, men kan have begge med i samme kasse, og begge kan virke på en gang, eller man kan vælge hvilken der skal være primær, og om det ene nummer skal være deaktiveret ved fx ferie. Datamæssigt kan man også have fordel af to netværk, og dermed bruge det som er bedst (eller billigst…). Den er brugt med Garmin Fenix 3, Garmin Edge 820, Jabra Elite headset, VW bluetooth og hvad den ellers er udsat for.

Kameraet tager gode og skarpe billeder. Men det hjælper også godt til med kunstig intelligens, som fx har en vis “beauty effekt” på selfies (det kan jo også være nødvendigt, når man har 45x sommersol i ansigtet). Men det giver nogle gange nogle filtrerede billeder af virkeligheden, som jeg ikke altid synes om. Jeg vil hellere selv vælge hvordan det evt. skal filtreres hvis det endelig er, omend det faktisk altid vælger en positiv og farvekonstrastfuld udgave.

Jeg har brugt telefonen on/off i nogle uger. Ikke helt som primær enhed i mere end nogle dage ad gangen, da jeg nok er blevet afhængig af min Note 9, og der skal lidt mere end en P20 Pro til at vippe den ad pinden. Generelt er jeg blevet glad for Android verdenen. Jeg bruger mange af de samme app’s som fra iPhone, og bruger den til navigation med Android Auto som er integreret i min bil, og vises på den store skærm til navigation, Spotify m.m. Det spiller mindst lige så godt som Apple Carplay.

IMG_20181104_143652.jpg

Kan jeg anbefale en Huawei P20 Pro. Ja, det kan jeg godt. Især hvis du er ude efter et godt kamera, som tager flotte billeder direkte ud af boksen, en super lækker skærm, gode muligheder for flere SIM kort, fin dækning på signal med både tale og data, og en formfaktor som de fleste kan leve med. Kommer du fra iPhone 8 eller derunder, synes jeg at denne smartphone er en opgradering, men du vil som jeg, savne iMessage og alle de andre vidunderlige ting i Apples univers, som de har fanget os ind i, igennem mange år. Kan du se dig ud af det, og fx bruger messenger fra Facebook mere, kan bruge Google Fotos og alle de andre mindst lige så fede features fra Google, så er det en ‘go’ herfra.

Prisen er fra ca. DKK 4.600,- og op.

Min test model bliver dog returneret igen, men jeg vil gerne ved lejlighed teste deres nye topmodel Mate 20 Pro – den tror jeg kunne være et reelt alternativ til Note’en.

Vi ses på sporet (det er mig som står derude med selfi stangen….!)

/Morten

Bemærk:

Jeg er forpligtet til at skrive at indlægget er sponsoreret, da jeg har haft mulighed for at købe telefonen til en reduceret pris. Dette har jeg ikke gjort, og jeg har derfor ikke fået andet, end stillet en enhed til rådighed, og det bøvl som der er med at sende den retur m.m.

20181104_105140.jpg

Skriv et svar

%d bloggers like this: